Składniki:
- 3 ząbki czosnku, rozgniecione
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki ketchupu
- 4 łyżki sosu Worcestershire
- 2 łyżeczki angielskiej musztardy
- 2 łyżeczki sosu Tabasco
- 3 piersi z kurczaka pocięte na cienkie paski
- sól, pieprz
Wykonanie:
Namoczyć dwanaście 25 centymetrowych patyczków do szaszłyków w wodzie przez przynajmniej 20 minut. W międzyczasie wymieszać czosnek, miód, ketchup, sos Worcestershire, musztardę i Tabasco i doprawić solą i pieprzem. W powstałym sosie obtoczyć kurczaka, przykryć naczynie i marynować przez minimum 20 minut (najlepiej przez noc).
Rozgrzać grill, lub patelnię grillową. Zamarynowanego kurczaka nadziewać na patyczki do szaszłyka. Grillować na patelni lub grillu przez 6-7 minut, przewracając od czasu do czasu, aż kurczak się zezłoci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.