Dla chcącego nic trudnego. Miałam nie zdążyć z Zielono Mi,
a tu nawet pojawiam się drugi raz. Znowu nie do końca z kolorem, ale
starałam się jak mogłam. Muffinki przepyszne, mój mąż, który twierdzi,
że jest uczulony na kiwi, zjadł dwa na raz.
Składniki:
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 150g cukru trzcinowego
- 250ml mleka
- 90ml oleju roślinnego
- 1 duże jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
- 2 owoce kiwi
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski. Zmieszać wszystko razem, dodać obrane i pokrojone owoce kiwi, lekko wymieszać i przełożyć do foremek. Piec przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.