Ponieważ
ciasto czekoladowe z malinami zapadło mi w pamięci, w mojej nowej
kuchni postanowiłam rozpocząć pieczenie od tego połączenia. Bałam się
zaczynać od trudnych wypieków, bo nie wiem jak zachowuje się piekarnik.
Dlatego też na pierwszy ognień poszły muffiny. Muszę przyznać, że to
połączenie smaków bardzo nam odpowiada.
Składniki:
* 250 g mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka sody
* 2 łyżki kakao
* 150 g cukru
* 250 ml mleka
* 1 jajko
* 90 ml oleju
* skórka starta z 1 cytryny
* 2 garście malin
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki (łącznie ze startą skórką z cytryny) łączymy w jednej misce. W drugiej łączymy wszystkie mokre składniki. Przy pomocy widelca łączymy zawartość obu misek. Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.