Składniki:
- 500 g płatków owsianych
- 160 g sezamu
- 120 g słonecznika
- 50 g posiekanych migdałów
- 50 g wiórków kokosowych
- 100 g posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki miodu
- 200 ml soku z jabłek (świeżo wyciśniętego lub niesłodzonego z butelki)
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Wszystkie suche składniki wymieszać w dużej misce. Dodać olej, miód i sok z jabłek. Wymieszać. Wyłożyć na blachę i piec około 60 minut (jeśli robimy z połowy porcji piec 40 minut). Granolę mieszać kilka razy podczas pieczenia, co około 15-20 minut. Po upieczeniu zostawić granolę w otwartym piekarniku, czekać aż wystygnie. Przełożyć do słoja lub innego pojemnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.