Składniki:
- 50 dag twarogu (dałam chudy)
- 0,5 szklanki drobnego cukru
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 2 jajka
- 200 ml śmietanki 30 %
Wykonanie:
Wszystkie składniki (o temperaturze pokojowej) zmiksować. Następnie wylać do jak najmniejszej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut (w zależności od wielkości foremki). Możemy ciasto przykryć z wierzchu, aby sernik nie brązowiał.
Składniki na sos:
- 150 g mrożonych malin
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Maliny i cukier miksujemy. Podgrzewamy chwilę w garnku. Możemy przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną zalewamy 1 łyżeczką wody i mieszamy. Dodajemy do ciepłego sosu, mieszamy i zagotowujemy. Sos studzimy przed polaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.