Składniki:
- mięsa z kurczaka z rosołu
- 2 -3 marchewki (ugotowane, z rosołu)
- 2 cebule
- 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
- kawałek masła
- ser żółty
- puszka kukurydzy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebule kroimy w pióra i podsmażamy. Mięso mielimy, marchewkę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę i odrobinę masła, aby masa nie była zbyt sucha. Doprawiamy do smaku. Ziemniaki kroimy w plastry lub rozgniatamy (do rozgniecionych warto dodać odrobinę masła). Na dna naczynia żaroodpornego wykładamy mięsną mieszankę. Na wierzch kładziemy ziemniaki. Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.