Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- 400 g szpinaku (dałam mrożony ze śmietaną)
- 2 jajka
- 125 g koziego sera
- 1/4 gałki muszkatołowej
- 2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzać do 220 stopni. Ciasto wyłożyć na papierze na blachę. Lekko
naciąć nożem brzegu ciasta, mniej więcej 1 cm od brzegu, tak aby go nie
przeciąć. Włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
W
międzyczasie szpinak przełożyć na patelnię i rozmrozić. Dodać w międzyczasie 2 rozgniecione ząbki czosnku oraz zetrzeć gałkę. Kiedy szpinak
się rozmrozi wymieszać go z rozkłóconymi jajkami. Doprawić do smaku.
Wyjąć
podpieczone ciasto z piekarnika. Wcisnąć środek a następnie wyłożyć na
niego przygotowany farsz. Na farsz rozłożyć kawałki sera. Piec
kolejnych 15 minut, aż farsz się zetnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.