Składniki:
- 2 małe, dojrzałe banany, pokrojone
- 2 małe nektarynki (brzoskwinie), pokrojone w kostki (dałam 1 bardzo dużą)
- 1 łyżka plus 2 łyżeczki słodzika
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 2 filiżanki jogurtu greckiego (około 450 g)
- 1/4 filiżanki odtłuszczonego mleka w proszku
Wykonanie:
W blenderze zmiksować banany, nektarynki, 1 łyżkę słodzika i 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii. W średniej misce ubić jogurt z mlekiem w proszku a następnie dodać pozostałe 2 łyżki słodzika i 1/2 łyżki ekstraktu waniliowego. Wyłożyć po 1/2 filiżanki mieszanki bananowo-nektarynkowej do 4 filiżanek. Na to wyłożyć po 1/2 filiżanki jogurtowej mieszanki. Podawać natychmiast po przygotowaniu lub przykryć i trzymać w lodówce do 3 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.