13.03.2014

Gulasz ala cassoulet

Szybko, bardzo szybko i smacznie.  W książce Ainsley'a Harriott'a jest pod nazwą "Double-quick Caroline's cassoulet", więc tak naprawdę nie mogłam go nie zrobić, prawda?  Delikatnie zmodyfikowałam przepis, nie posypałam dania bułką tartą i nie zapiekłam.  Dlatego też nazwałam je gulasz.



Składniki:
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pokrojonej w kostkę wieprzowiny lub jagnięciny
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 2 marchewki, pokrojone w kostkę
  • 150 m wina
  • 150 ml bulionu
  • po 1/2 łyżeczki rozmarynku, tymianku i natki pietruszki
  • 400 g fasoli w puszce
  • sól, pieprz
  • natka do dekoracji


Wykonanie:

Na patelni rozgrzać olej.  Podsmażyć cebulę i czosnek przez kilka minut.  Dodać mięso i smażyć przez około 5 minut.  Dodać pomidory, marchewkę, wino, bulion i zioła.  Gotować na średnim ogniu przez 25 - 35 minut, aż mięso będzie miękkie.  Doprawić do smaku.  Gotowe danie posypać natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...