Składniki:
- 1 opakowanie mrożonej marchwi z groszkiem
- łyżka masła
- sól, pieprz
- pół łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki jogurtu lub śmietany
Wykonanie:
Marchewką z groszkiem zalewamy wodą tak, aby była równo z warzywami. Przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane. Masło wkładamy do warzyw i mieszamy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku. Mąkę ziemniaczaną zalewamy odrobiną zimnej wody i mieszamy. Dodajemy jogurt, ciepłą wodę z gotujących się warzyw i mieszamy. Wlewamy mieszankę do marchewki i zagotowujemy. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.