Składniki:
- 150 g pierniczków (bez lukru)
- 60 g miodu o neutralnym smaku
- 100 ml mleka
- 50 ml oleju roślinnego
- 90 g białej czekolady
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzać do 150. Pierniczki połamać na mniejsze kawałki, wstawić do
piekarnika na około 10 minut. Pilnować, aby się nie przypaliły.
Podpieczone przełożyć do malaksera. Zmiksować na proszek. Mleko podgrzać
razem z miodem. Do ciepłego wrzucić połamaną na kawałki czekoladę.
Dokładnie wymieszać. Następnie dodać zmiksowane pierniczki i wymieszać
całość. Dolać olej i ponownie wymieszać. Można ewentualnie zmiksować
blenderem, aby masa była aksamitna. Ciepły krem przełożyć do słoika i
zakręcić. Ostudzić i przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.