Składniki:
- ok 500 g dyni
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka ciecierzycy
- 2 łyżeczki (lub więcej) czerwonej pasty curry
- oliwa
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kawałek papryczki chili
- jogurt naturalny
- kolendra lub natka pietruszki
Wykonanie:
Dynię
obieramy i kroimy w kostkę. Posiekaną cebulę podsmażamy na odrobinie
oliwy, pod koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i pastę curry. Dodajemy
dynię, pomidory w puszce, pokrojone chili i odrobinę wody (tak, aby
przykrywała warzywa). Gotujemy przez około 15 minut. Dodajemy
ciecierzycę, doprawiamy do smaku i gotujemy razem przez kilka -
kilkanaście minut. Gotowe curry podajemy z jogurtem naturalnym,
posypane natką lub kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.