Składniki:
- 2 jajka
- 1 brzoskwinia
- 50 ml mleka
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka cukru
- masło
- jogurt naturalny do podania
Wykonanie:
Brzoskwinię
miksujemy. Mieszamy z mlekiem. Białka ubijamy na sztywno. Żółtka
mieszamy dokładnie z cukrem. Następnie dodajemy mleko ze zmiksowaną
brzoskwinią i przez chwileczkę ubijamy tak, aby całość dokładnie
wymieszać. Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Mieszamy delikatnie z
ubitymi białkami. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na złoty kolor z
jednej strony. Ostrożnie przekładamy na drugą stronę i chwilę
smażymy. Omlet dzielimy na kawałki i przez chwilę jeszcze podsmażamy.
Podajemy z odrobiną jogurtu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.