Składniki:
- 800 g dorsza lub morszczuka
- 500 g marchewki
- 2 - 3 pietruszki
- kawałek selera
- 2 cebule
- 100 g koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- liść laurowy
- 3 - 5 ziarenek ziela angielskiego
- mąka
- olej
Wykonanie:
Rybę
pokroić na kawałki, doprawić i panierować w mące. Smażyć na oleju.
Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w piórka. W garnku podgrzać olej. Podsmażyć cebulę i
dodać starte warzywa. Chwilę razem przesmażyć. Dolać wody, wrzucić liść
i ziele i dusić przez około kwadrans. Dodać koncentrat pomidorowy,
wymieszać i jeszcze razem podgotować przez kilka minut, aż woda
odparuje. W naczyniu wykładać na przemian podduszone warzywa i rybę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.