Składniki:
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 posiekane czerwone cebule
- 500 g drobno pokrojonych pieczarek
- 1 - 2 drobno pokrojone papryki
- 1 papryczka chili
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 - 1 łyżeczki chili w proszku
- 2 łyżeczki soli morskiej
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 400 g pomidorów krojonych (z kartonu)
- 400 g przecieru pomidorowego
- 400 g białej fasoli z puszki
- 450 g czerwonej fasoli z puszki
- 300 g dyni pokrojonej w drobną kostkę
- 2 - 2 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki bulguru
- posiekana natka do przybrania
Wykonanie:
W dużym garnku rozgrzać olej. Dodać cebulę, chili w proszku, kumin i oregano i chwilę podsmażyć. Dodać pieczarki, dynię, papryczkę chili, paprykę. Dolać przecier, pomidory krojone i gotować pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie dodać fasolę, wsypać surową kaszę i wlać wodę. Dosolić i doprawić pieprzem. Gotować pod przykryciem aż dynia będzie miękka. Pod koniec gotowania zdjąć przykrywkę. Przed podaniem posypać natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.