Składniki:
Dressing:
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1.5 łyżki sosu chili z czosnkiem
- 60 g masła orzechowego
- sok z połowy cytryny
Sałatka:
- 250 g zielonego mrożonego groszku
- 50 g kiełków lucerny
- 3 papryki
- pół cebuli drobno posiekanej
- 200 g chińskiego makaronu ryżowego
- 20 g ziarna sezamowego
Wykonanie:
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Groszek ugotować na parze. Wszystkie składniki dressingu wymieszać w miseczce. Papryki pokroić w drobne kawałki. W drugiej misce wymieszać groszek, kiełki, makaron, cebulę i paprykę. Zalać dressingiem i wymieszać. Sałatkę posypać sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.