Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 czubate łyżki miodu
- 2 czubate łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżka suszonego tymianku
- olej, sól, pieprz
Wykonanie:
Oczyszczone
polędwiczki kroimy na plastry. Delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i
pieprzem. Miód, musztardy, przeciśnięty czosnek, oliwę i tymianek
łączymy w misce. Obtaczamy polędwiczki w marynacie i schładzamy przez
minimum 2 godziny, a najlepiej przez całą noc. Mięso wyjmujemy z
marynaty i smażymy na oleju z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.