Składniki:
- 150 g masła
- 80 g cukru pudru
- szczypta soli
- 220 g mąki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 150 g mlecznej czekolady
- 75 g masła
- 50 g orzechów (u mnie nerkowce)
- 100 g skórki kandyzowanej z pomarańczy (dałam mieszankę)
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Masło utrzeć z cukrem pudrem i solą. Dodać mąkę, wyrobić ciasto i rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 5mm. Przełożyć na blachę ( u mnie forma do brownie 20x25 cm) i piec około 12-15 minut.
Czekolady z masłem roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Dodać posiekane orzechy i skórkę. Kiedy masa zacznie zastygać, rozsmarować na ostudzonym cieście. Poczekać aż całkowicie zastygnie i pokroić na kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.