16.11.2013

Kanapka z fetą, gruszką i orzechami

Idealna propozycja na śniadanie.  Ja zabrałam taką kanapkę do pracy.  Oczywiście najlepiej smakuje na ciepło, ale nawet przestudzona była wspaniała. Na podstawie tego przepisu.




Składniki:
  • chleb (u mnie pszenno - żytni na zakwasie)
  • gruszka
  • orzechy włoskie
  • feta
  • mieszanka sałat
  • serek kremowy
  • ocet balsamiczny
  • świeża szałwia
  • masło


Wykonanie:
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni.  Rozgrzewamy grill do panini. 
Gruszkę kroimy w plastry, fetę kruszymy.  Kromki chleba smarujemy masłem (od zewnątrz) i serkiem kremowym (od środka).  Kładziemy dolne kromki na rozgrzanym grillu.  Na rozsmarowanym serku kładziemy plastry gruszki, fetę, sałaty, szałwię i orzechy.  Skrapiamy octem balsamicznym i przykrywamy wierzchnią kromką.  Zamykamy grill i grillujemy kanapki przez kilka minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...