Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 posiekana cebula
- 400 g pomidorów z puszki (krojonych)
- 3 ząbki czosnku (posiekane)
- 85 g cukru trzcinowego
- 3 łyżki octu jabłkowego (w oryginale malt vinegar)
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
Rozgrzać
oliwę w garnku i dodać cebulę. Podsmażać na niewielkim ogniu przez
kilka minut, aż cebula zmięknie. Dodać pozostałe składniki,doprawić do
smaku i wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na niewielkim
ogniu przez 20-30 minut, aż sos zgęstnieje. Można zmiksować całość
blenderem, ale nie jest to konieczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.