Składniki:
- 250 g jarmużu ( 5 - 6 listków)
- 1/2 szklanki zielonej soczewicy
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
- 1,5 l wody
Wykonanie:
Cebulę
siekamy i szklimy w garnku na oleju. Jarmuż myjemy o oddzielany listki
od grubych gałązek. Soczewicę płuczemy na sicie. Marchewkę obieramy i
kroimy w grube plastry. Do zeszklonej cebuli dodajemy pozostałe
składniki i zalewamy wrzącą wodą z odrobiną soli. Przykrywamy i
gotujemy do miękkości (ok. 20-30 minut). Zupę dokładnie miksujemy
doprawiamy do smaku. Podajemy z jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.