Składniki:
- 700 g karkówki PQS
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka musztardy chrzanowej
- 3 - 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz młotkowany
- 3 - 4 ząbki czosnku
- po 1 łyżeczce suszonego oregano, tymianku i bazylii
Wykonanie:
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 1,5 - 2 cm plastry (moja była już odpowiednio pokrojona w kotlety). Czosnek rozgnieść i dokładnie wymieszać w misce z miodem, musztardami, olejem, solą, pieprzem i ziołami. Kotlety dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie, i pozostawić w przykrytej misce z marynatą na kilka godzin w lodówce. Zamarynowane kotlety grillować z obu stron. Długość grillowania zależy od grubości kotleta i stopnia rozgrzania grilla.
Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.