Składniki:
- 250 g makaronu np. świderki
- pół cukinii
- 2 - 3 pomidory
- 1 papryka
- garść liści bazylii (czerwona i zielona)
- 2 gałązki tymianku
- kilka listków oregano
- 2 kulki morazelli
- sól, pieprz
Wykonanie
Makaron
gotujemy al dente. Warzywa myjemy. Pomidory kroimy w kostkę (możemy
wcześniej sparzyć i obrać skórkę). Cukinię kroimy w plastry, a te na
ćwiartki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. W
naczyniu mieszamy ugotowany makaron, warzywa oraz zioła. Dodajemy 1
kulkę mozarelli, pokrojona na małe kawałki. Doprawiamy do smaku. Na
wierzch kładziemy drugą mozarellę pokrojoną w plastry. Zapiekamy w 200
stopniach przez około kwadrans.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.