Składniki:
- 225 g mąki pszennej
- 80 ml oleju
- 300 ml śmietany 18%
- 80 g cukru trzcinowego
- 60 g cukru białego
- 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 duża gruszka
Wykonanie:
Mąkę, cukry, kakao, proszek i sodę mieszamy w misce. W drugiej mieszamy jajka, olej i śmietanę. Przelać do miski z suchymi składnikami i delikatnie wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę i obraną i pokrojoną gruszkę. Ponownie wymieszać. Przełożyć do foremek wyłożonych papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.