Składniki:
- 160 g mąki (dałam nieco więcej)
- 1 łyżka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta soli
- 200 ml jogurtu
- 100 ml mleka
- 150 g puree dyniowego
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
Wykonanie:
Wszystkie
suche składniki wymieszać w misce. W drugiej wymieszać wszystkie
mokre. Połączyć zawartość misek i dokładnie wymieszać. Ciasto ma mieć
konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać patelnię. Nakładać po sporej
łyżce ciasta i smażyć placuszki na złoty kolor w dwóch stron. Podawać
ciepłe z miodem, syropem z agawy, klonowym i np. orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.