Składniki:
- 250 g puree z dyni
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 80 g sera
- 1 jajko
- 100 g czekolady gorzkiej
- 200 g masła
- 3 jajka
- 150 g cukru
- 75 g mąki
- 30 g kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Puree
dyniowe, ser, 1 jajko i 2 łyżki cukru zmiksować z przyprawami i serem.
Odstawić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i
odstawić do przestudzenia.
Masło
utrzeć. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. Dodać
cukier i czekoladę i ponownie ucierać. Na koniec dodać przesianą mąkę
wymieszaną z kakao i proszkiem. Wymieszać masę. Formę do brownie (23
cm) wyłożyć papierem. Na spód wlać masę czekoladową. Na wierzch wylać
masę dyniową. Przemieszać po wierzchu łyżką lub nożem, aby delikatnie
wymieszać dwie warstwy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
i piec przez około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.