Składniki:
- 350 g przetartych owoców pigwowca
- 4 jajka
- 150 g cukru
- szczypta soli
- 65 ml soku z cytryny (z 1,5 cytryny)
- 75 g masła
Wykonanie:
Do
garnka przekładamy przetarte owoce i delikatnie podgrzewamy. W misce
dokładnie mieszamy jajka, cukier, sól i sok z cytryny. Masę wlać do
ciepłych owoców i cały czas mieszając podgrzewać przez około 15 - 20
minut, aż krem zgęstnieje. Krem zdjąć z ognia i odstawić, aż trochę
przestygnie. Następnie dodać masło pokrojone na kawałki i wymieszać.
Krem przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.