Składniki:
- 200-300 g makaronu
- ok. 500 g cukinii
- 100-150 g fety
- 1 cebula
- 1 - 2 ząbki czosnku
- tymianek
- oliwki (opcjonalnie)
Wykonanie:
Makaron
gotujemy al dente. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i szklimy
posiekaną cebulę. Dodajemy obraną i pokrojoną na kawałki cukinię oraz
przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy przez kilka minut, aż
cukinia zmięknie. Podduszoną cukinię miksujemy na gładką masę.
Przekładamy ponownie na patelnię i dodajemy pokruszoną fetę. Chwilę
razem podsmażamy tak, aby feta dokładnie połączyła się z cukinią.
Doprawiamy tymiankiem i ewentualnie dodajemy oliwki. Sos mieszamy z
makaronem i podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.