Idealne na rozgrzanie w jesienne dni. Dużo przypraw korzennych, a do tego delikatny posmak dyni. Jeśli lubicie takie smaki zajrzyjcie do dyniowego latte. Teraz najlepsza pora na takie napoje.
Składniki:
- 200 ml mleka
- 2 - 3 łyżki puree dyniowego
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- szczypta goździków
- szczypta imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka kakao
- ew. 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
Wykonanie:
Mleko podgrzewamy ze wszystkimi składniki w garnuszku. Dokładnie mieszamy, aby puree się nie przypaliło, a kakao dokładnie wymieszało. Podajemy ciepłe, możemy posypać przyprawami lub udekorować ubitym mlekiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.