6.06.2025

Tosty ze szparagami

 Moje ukochane szparagowe śniadanie od ubiegłego roku.  Podejrzane u Beaty Śniechowskiej, lekko zmodyfikowane.





Składniki:

  • kromka chleba
  • jajko
  • zielone szparagi
  • twarożek do smarowania
  • szczypiorek
  • ocet
  • czosnek granulowany
  • masło / olej

Wykonanie:

Kromki chleba wsadzić do tostera.  Szparagi umyć, odłamać końcówki i pokroić na małe kawałki.  Na patelni podgrzać olej  lub kawałek masła.  Wrzucić pokrojone szparagi, posypać czosnkiem granulowanym i podsmażać na małym ogniu.
W międzyczasie ugotować jajko w koszulce.
Podpieczony chleb posmarować twarożkiem.  Gotowe jajko w koszulce odcedzić i wyłożyć na   chleb z twarożkiem.  Na wierzch wyłożyć podsmażone szparagi i posypać pokrojonym szczypiorkiem.  Podawać natychmiast.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...