Inspirowane przepisem Nigelli. Bez cukru, z pełnoziarnistej mąki. Samo zdrowie.
Składniki na 12 muffinek:
- 30 g oleju
- 60 g syropu z agawy
- 100 ml mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 dojrzałe banany
- 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wykonanie:
Banany
rozgnieść widelcem. W misce wymieszać suche składniki. Dodać
składniki mokre i banany. Wymieszać tylko do połączenia składników.
Wyłożyć do blachy muffinkowej, wyłożonej papilotkami. Piec w 190
stopniach przez około 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.