Składniki:
- 300 g mąki pełnoziarnistej (+ ew 50 – 80)
- 60 g cukru
- 2 łyżeczki przyprawy do dyni
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 ml mleka sojowego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 150 g pure dyniowego
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. W misce wymieszać mąkę, cukier, przyprawy, sól i proszek. W drugiej wymieszać mleko i sok z cytryny. Odstawić, aż mleko się lekko zetnie. Następnie dodać pure dyniowe. Przelać do suchych składników. Wymieszać i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić na 8 kawałków. Piec przez 12-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.