Składniki:
- 2 jajka
- szczypta mielonej kolendry
- sól, pieprz
- 1 łyżka śmietany kremówki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2-3 zielone szparagi
- kilka kawałków Fety
- Parmezan
- masło do smarowania
Wykonanie:
Foremki
do zapiekania wysmarować masłem. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Jajka lekko ubić z kolendrą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać
natkę, kremówkę i wymieszać. Przelać masę do foremek. Szparagi umyć i
odłamać zdrewniałe końcówki. Podzielić na kawałki. Ułożyć je w
foremkach i posypać pokruszoną fetą. Na wierzch zetrzeć Parmesan (można
go też posypać po pieczeniu). Wstawić do piekarnika na około 20 minut.
Omlet powinien urosnąć, a potem opadnie. Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.