Składniki:
- 250 g mrożonych malin
- 80 ml wody
- 50 g masła
- 100 g cukru
- 3 jajka
Wykonanie:
Maliny zalewamy wodą i gotujemy do momentu aż się rozpadną. Tak ugotowane maliny przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mus malinowy wkładamy do czystego garnka i dodajemy do niego masło i cukier. Podgrzewamy, aż masło i cukier się rozpuszczą. Jajka delikatnie ubijamy. Przelewamy do gotujących się malin. Najlepiej zrobić to przez sitko. Gotujemy przez 10 - 15 minut cały czas mieszając. Krem musi zgęstnieć. Możemy zmiksować go blenderem, ale jeżeli dokładnie mieszaliśmy nie ma takiej potrzeby. Gotowy studzimy i przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.