30.04.2016

Mus jaglany z malinami

Mus, który doskonale sprawdzi się jako drugie śniadanie czy deser.  Możecie wykorzystać do niego każde owoce, świeże czy mrożone.  Bardzo syty, ale nie zapychający.  Przepis pochodzi z książki "Jaglany Detoks"







Składniki  (na 2 porcje)
  • 1 szklanka mleka jaglanego
  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 szklanka malin
  • 1 - 2 daktyle
Wykonanie:
Mleko podgrzać razem z ugotowaną kaszą.  Dodać kurkumę i zmiksować na gładko. Przełożyć do szklanek.   Maliny podgrzać na patelni (szczególnie, jeżeli używamy mrożonych).  Dodać posiekane daktyle.  Zmiksować i ewentualnie przecedzić przez sitko.  Polać po wierzchu musu jaglanego.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...