29.06.2011

Truskawkowa kruszonka

Ostatnia łubianka truskawek musiała zostać godnie wykorzystana.  Do tego musiało powstać też coś dla małych alergików.  Powstał kakaowy biszkopt z truskawkami (zdjęć nie ma, a i przepisu nie będzie, bo chyba jednak truskawki są zbyt soczyste do biszkoptu),kruszonka i sernik na zimno (właśnie się studzi).  Kruszonka robiona zupełnie na oko.




Składniki:
  • truskawki (około 250 g)
  • garść jagód
  • cukier
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • kruszonka według tego przepisu


Wykonanie:
Umyte i odszypułkowane truskawki wkładamy do naczynia do zapiekania.  Część truskawek rozgniatamy (użyłam tłuczka do ziemniaków), część zostawiamy w całości.   Dosładzamy do smaku i dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy.  Przygotowujemy kruszonkę i posypujemy truskawki. Na wierzch dodajemy jeszcze garść jagód.  Pieczemy w 200 stopniach około 20 - 25 minut.

1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...