Składniki:
- 3 garście szpinaku
- 2 jajka
- sól, pieprz
- oliwa
- czosnek
- parmezan
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzewamy do 180 stopni. 2 kokilki smarujemy oliwą. Szpinak myjemy,
osuszamy i delikatnie siekamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i
podsmażamy szpinak. Dodajemy czosnek (1/4 - 1/2 ząbka) i całość smażymy
tylko przez 1 - 2 minuty. Podsmażony szpinak przekładamy na dno
kokilek, zostawiając na środku wgłębienie. We wgłębienia wbijamy po 1
jajku. Na wierzch sypiemy odrobinę soli i pieprzu oraz odrobinę
startego parmezanu. Pieczemy około 10 minut, aż białka się zetną, a
żółtka zostaną jeszcze płynne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.