Składniki:
- 4 łyżki oliwy
- 1 czerwona cebula
- 250 g pancetty lub innego dobrego boczku
- 400 g pomidorków koktajlowych
- 400 g passaty pomidorowej
- ½ łyżeczki chilli w płatkach
- 3 łyżki natki pietruszki
- 500 g spaghetti
- Parmezan lub grana padano
- oliwa
Wykonanie:
Cebulę
posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażać cebulę przez kilka
minut. Dodać pokrojoną pancettę i razem podsmażać. Dodać pancettę i
pomidory koktajlowe. Gotować przez kilka minut. W międzyczasie
ugotować makaron al dente. Odcedzony makaron dodać do przygotowanego
sosu i dodać natkę. Podgrzewać razem przez chwilę. Podawać od razu
posypany startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.