Składniki:
- 1 - 1,5 główki młodej kapusty
 - ocet
 - 1 pętko kiełbasy swojskiej
 - 1 pętko białej kiełbasy
 - ok 30 dag boczku parzonego
 - 2 - 3 cebule
 - kilka łyżek koncentratu pomidorowego
 - 2 - 3 marchewki
 - sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
 
Wykonanie:
Kapustę 
poszatkować.  Skropić octem i przez chwilę obgotować.  W międzyczasie na
 patelni podsmażyć pokrojoną cebulę.  Następnie podsmażyć  kiełbasę i 
boczek (wszystko pokrojone w kosteczkę).  Kapustę odcedzić i przełożyć 
do garnka.  Podlać odrobiną wody, dodać do niej pokrojone marchewki, 
podsmażone mięso i cebulę.  Dusić pod przykryciem dodając liść, ziele i 
doprawiając do smaku.  Pod koniec dodać koncentrat.  Dusić aż kapusta 
będzie miękka (nie zajmie to dużo czasu, około pół godziny).


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.