07.11.2016

Brownie orzechowe - w 2 minuty

Wypatrzyłam u erVegan i wiedziałam, że to taki deser, który będzie ratował w dni kiedy ma się ogromną ochotę na coś słodkiego.  Ponieważ akurat Atinka organizuje Orzechowy Tydzień postanowiłam przygotować brownie orzechowe.   Wyszło idealnie, zbyt idealnie jak na 2 minuty przygotowywania i czekania.






Składniki na 1 porcję:
  • 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich *
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego (roztopionego)
  • 1 - 2 łyżki mleka

Wykonanie:
Zmielone orzechy, kakao, cukier wymieszać w kokilce.  Dodać roztopiony olej i mleko i wymieszać.  Wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę na 800W.  Podawać od razu.

*orzechy zmieliłam w młynku do kawy




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...