08.07.2017

Sok ogórkowo - miętowy

Jakiś czas temu zostałam obdarowana przez rodzinę wyciskarką.  Od tamtej pory wyciskamy przeróżne soki, w czasami bardzo dziwnych kombinacjach.  Mamy już swoje ukochane połączenia, mamy też takie, które nie do końca nam odpowiadają.  Dzisiaj zapraszam na sok idealny na upały.  Ogórek i mięta doskonale nawodnią i odświeżą Was w letnie, gorące dni.  O tym, że dostarczą też minerałów pisać chyba nie muszę.




Składniki (na ok. 500 ml soku):
  • 2 ogórki szklarniowe lub kilka gruntowych
  • 2 jabłka
  • kilka listków mięty
  • kostki lodu

Wykonanie:
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy na części. Jabłka myjemy i kroimy na małe kawałki.  Listki mięty płuczemy i kroimy na kilka części. Wyciskamy na przemian jabłka, ogórki i kawałki mięty.  Wyciśnięty sok przelewamy do szklanki z lodem.  Podajemy natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...