26.07.2017

Koktajl szpinakowy

Kolejny koktajl / sok z wyciskarki.  Tym razem w mocno zielonym kolorze, ale też dość słodki. Powstał przez przypadek - wsadziłam do wyciskarki to, co akurat miałam w domu. Smakował wszystkim, bez wyjątku.





Składniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
  • 2 pomarańcze
  • 1 banan


Wykonanie:
Szpinak umyć i pokroić.  Pomarańcze umyć, obrać, przekroić w poprzek na pół i podzielić na segmenty (po przekrojeniu będą to połówki segmentów; w ten sposób łatwiej wyjmiecie pestki).  Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki.  Wszystkie składniki wyciskać naprzemiennie.  Podawać od razu, można z kostkami lodu.  Powstaje około 800 ml soku.


2 komentarze:

  1. Kolor piękny a walory smakowe dzięki pomarańczy na pewno nieocenione :) Lubimy robić koktajle i pijemy często tak samo jak lemoniady przeróżne robione na naszej zdrowej wodzie redox

    OdpowiedzUsuń
  2. ale kolorek rewelacyjny

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...