Kolejny przepis ze starego numeru "Soli i Pieprzu".  W przeciwieństwie do poprzedniego
 bardzo udany.  Jeśli nie przepadacie za cukinią, albo nie macie na nią 
akurat ochoty, możecie zrobić samą pastę i zjeść z pieczywem.
  
Składniki:
* 500 g cukinii
* 150 g serc karczochów ze słoika
* 1 - 2 filety anchois
* 150 g pomidorków koktajlowych
* 2 jajka
* sól, pieprz, sok z cytryny
* oliwa
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo.  Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Następnie smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy na patelni (możemy też upiec w piekarniku).  Pozostałe składniki miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem.  Na zgrillowaną cukinię nakładamy pastę, zwijamy roladki i spinamy.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.