Składniki:
- 4 płaty lasagne
- 300 g pieczonej dyni
- 100 g gorgonzoli
- 50 g orzechów włoskich
- ser żółty (na wierzch)
Wykonanie:
Gotujemy płaty lasagne przez około 3 minuty. Z upieczonej dyni robimy pure, ugniatając ją tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Mieszamy kawałki gorgonzoli z jeszcze ciepłą dynią, tak aby ser się trochę rozpuścił. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy farsz. Dno naczynia smarujemy delikatnie oliwą. Kładziemy pierwszy płat makaronu, na to farsz, znowu płat i tak do końca. Na górę kładziemy makaron, który posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 5 -8 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.