Składniki (12 - 14 sztuk):
- 200 g mąki pełnoziarnistej (pszennej lub orkiszowej)
- 150 g płatków owsianych
- 100 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki suszonego imbiru
- 250 ml puree dyniowego
- 3-5 łyżek oleju
- 70 ml mleka
- 2 jajka
Wykonanie:
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Mąkę, przyprawy,
cukier, proszek i płatki wymieszać w misce. W drugiej wymieszać jajka,
olej, mleko, puree dyniowe. Dodać przestudzoną czekoladę. Połączyć
zawartość obu misek i wymieszać. Przełożyć do foremek muffinkowych
wyłożonych papilotkami. Piec przez około 20 - 25 minut w 190 stopniach,
aż do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.