Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 0,5 szklanki puree z dyni
- 0,5 szklanki oleju
- 2 jajka
- 0,5 - 0,75 szklanki mleka
- 0,5 szklanki ziarenek granatu
Wykonanie:
Jajka,
olej, 1/2 szklanki mleka puree wymieszać w misce. W drugiej wymieszać
mąkę, płatki, cukier, przyprawę i proszek. Połączyć zawartość obu
misek. W razie potrzeby (w zależności od wilgotności puree) dolać
jeszcze odrobinę puree. Dodać ziarenka granatu i wymieszać. Masę
przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami (13 - 15
sztuk). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec przez
około 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.