18.11.2014

Surówka z dyni i jarmużu

Strasznie mało surówek na blogu.  Aż wstyd.  Postaram się nadrobić zaległości tej jesieni i zimy.  Mam nadzieję, że mi się uda.  Dzisiaj surówka, którą jadła sama.  Nie jestem w stanie przekonać nikogo w domu, ze surowa dynia i surowy jarmuż są pyszne.  Może uda mi się przekonać kogoś z Was?



Składniki:
  • 5 cm kawałek dyni piżmowej
  • 2 - 3 liście jarmużu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka miodu


Wykonanie:
Obraną dynię ścieramy na tarce.  Jarmuż myjemy i odcinamy zgrubiałe części liści.  Liście drobno kroimy.  Mieszamy jarmuż z dynią.  W słoiczku mieszamy wszystkie składniki sosu i dokładnie mieszamy, aż sos się połączy.  Gotowym sosem polewamy warzywa.  Odstawiamy na około 20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...