Niedawno taki majonez pokazało u siebie Jola.
Potem odkryłam, że ten przepis od dawna jest już na wielu blogach. Nie
wiem jak to się stało, że go wcześniej nie zobaczyłam. Oczywiście, że
nie jest to majonez taki do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni, ale
naprawdę w smaku jest łudząco podobny. A do tego ile lżejszy. W sam
raz na Wielkanoc i nie tylko.
Składniki:
- 200 g serka wiejskiego
- 1 jajko
- 1 - 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka octu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajko
ugotować na twardo. Jeszcze gorące obrać i pokroić na kawałki. Dodać
pozostałe składniki (serek razem ze śmietanką) i dokładnie zmiksować.
Doprawić do smaku. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.