Składniki:
- 4 białka
- 2 jajka
- ok 150 g mrożonego szpinaku
- 1/4 opakowania fety
- 2 - 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Białka
ubić na sztywno ze szczyptą soli. Całe jajka zmiksować z 1 ząbkiem
czosnku. Dodać do białek i wymieszać. Przelać masę do formy wyłożonej
papierem do pieczenia (ok 20 x 10 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego
do 180 stopni na ok 20 minut.
Szpinak
rozmrozić na patelni i odparować. Dodać przeciśnięty czosnek i doprawić
do smaku. Upieczony omlet wyjąć z piekarnika. Na wierzchu
rozsmarować szpinak, a na niego wkruszyć fetę. Ponownie wstawić do
piekarnika, tym razem rozgrzanego do 220 stopni. Piec przez 10-15
minut. Podawać na ciepło lub zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.