Składniki (na 12 - 14 sztuk):
- 250 g mąki orkiszowej jasnej
- 90 g cukru trzcinowego
- 50 g płatków owsianych zwykłych lub górskich
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej (może być też proszek do pieczenia)
- 1 banan
- 50 g groszków czekoladowych (lub posiekanej czekolady)
- 250 g jogurtu naturalnego
- 90 g oleju
- 1 jajko
Wykonanie:
Mąkę,
cukier, płatki, proszek i groszki czekoladowe wymieszać w misce. Banana
przekroić wzdłuż i pokroić na plasterki. Dodać do sypkich składników i
wymieszać. Jogurt, olej i jajko wymieszać. Dolać do sypkich składników i
niedbale wymieszać. Przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych
papilotkami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około
20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.